Routewijzigingen Noord-Brabant Oost

De wandelgidsen worden kort voor jouw aankoop voor jou gedrukt. Zo beschik je over de meest recente routebeschrijvingen.
Dat neemt niet weg dat er ondertussen alweer wat gewijzigd kan zijn. Dat zal vooral het geval kunnen zijn als je de routes geruime tijd na je aankoop gaat lopen. In de wandelgids Noord-Brabant Oost zijn inmiddels wijzigingen:

Route 2 – Duits lijntje
Blz. 10-13: een deel van de route is een voor wandelaars niet meer toegankelijk natuurreservaat geworden. Download hier de volledige, bijgewerkteroutebeschrijving: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids04_Noord-Brabant oost_blz10-13.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie V5.

Route 3 – De Mortelen
Blz. 14 t/m 17: Aan de noordwestkant van Best wordt een fikse woonwijk aangelegd. Daardoor gaan een mooi stuk landelijk gebied en prachtige wandelpaden verloren. De route is aangepast. Download hier de bijgewerkte, volledige routebeschrijving: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids04_Noord-Brabant oost_blz14-17.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 9

 

Route 5 – Malpie en Dommel
Door de aanleg van een nieuwe autosnelweg van Eindhoven naar België gaat het landschap rond Dommelen ingrijpend veranderen. De werkzaamheden zullen in oktober 2019 beginnen, in 2021 zal de nieuwe weg klaar zijn. Route 5 – ‘Malpie en Dommel’ vanuit Dommelen aanpassen is geen optie en wordt vanaf gidsversie 5 vervangen door Route 5 – ‘De Kempen’ vanuit Luyksgestel.
Tot begin 2020 zal de route nog redelijk goed te volgen zijn, daarna kom je problemen tegen, dus loop deze route dan niet meer. Kopers van deze wandelgids t/m versie 4 kunnen ter compensatie hier de nieuwe route vanuit Luyksgestel downloaden: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids04_Noord-Brabant oost_blz22-25.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie V5.

Route 9 – Maashorst
Blz. 42,  tekstblok 2: vanaf halverwege tekstblok 2 steek je een groot heideveld over. Daarin zijn enkele klaphekjes verplaatst en/of niet meer aanwezig. Dankzij de overige aanwijzingen levert dit voor het volgen van de route geen problemen op.
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie V3

Route 10 – Molenheide en Duits lijntje
Blz. 44 t/m 47: in het bosgebied zijn meerdere paden opgeheven en sommigen worden door stormhout steeds lastiger begaanbaar. De route is aangepast. Download hier de bijgewerkte, volledige routebeschrijving: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids04_Noord-Brabant oost_blz44-47.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 9

Route nr 11 – Maasheggen 
In verband met het vervallen van een akkerpad is route nr 11 – Maasheggen gewijzigd (en daardoor twee kilometer langer geworden). Hier kun je de bijgewerkte routebeschrijving met kaartje downloaden: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/groene-wissel-boxmeer/11506/ Klik op ‘Bekijk routebeschrijving’, vanuit Acrobat kun je de route op één A4tje printen.
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 2018-V2.

Route 18 – Stippelbergbos
Blz. 79, einde tekstblok 4: bijna aan het einde van de wandeling loop je over een grasstrook/pad aan de rechterkant van een beek. Neem dat pad niet, want gaandeweg wordt dat praktisch onbegaanbaar. Volg het pad aan de linkerkant van de beek, deze is goed begaanbaar. Voor het vervolg van de route maakt het niets uit.
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 2018-V2.

Route 19 – Gijzenrooische Zegge
Blz. 80-83: n.a.v. een routecontrole is hier en daar de tekst wat aangepast. Download hier de volledige, bijgewerkte routebeschrijving: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids04_Noord-Brabant oost_blz80-83.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie V5.

Graag wijzigingen doorgeven!

Zie je in de tekst aanwijzingen die niet meer kloppen, doe wandelaars na jou dan een groot plezier door ze aan de routemaker te mailen: info@wandelbart.nl. Je kunt ook gebruikmaken van het formulier hiernaast.
De routebeschrijving wordt dan gelijk bijgewerkt waardoor wandelaars na jou weer met de meest recente routebeschrijving op pad gaan.
Bedankt!