Routewijzigingen Zuid-Holland

De wandelgidsen worden kort voor jouw aankoop voor jou gedrukt. Zo beschik je over de meest recente routebeschrijvingen.
Dat neemt niet weg dat er ondertussen alweer wat gewijzigd kan zijn. Dat zal vooral het geval kunnen zijn als je de routes geruime tijd na je aankoop gaat lopen. De volgende routewijzigingen zijn in de wandelgids Zuid-Holland inmiddels doorgevoerd:

Route 1 – Struinen door de duinen
Blz. 06 t/m 09: In dit prachtige duingebied heeft de beheerder (Waternet) de kleuren van de paaltjes gewijzigd en sommigen weggehaald. De routebeschrijving is aangepast. Download hier de bijgewerkte, volledige routebeschrijving: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids01_ZuidHolland_blz06-09.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie V7.

Route 3 – Groen Leiden
Blz. 14 t/m 19: De route is nagelopen en de routebeschrijving daarmee geactualiseerd. Download hier de bijgewerkte, volledige routebeschrijving: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids01_ZuidHolland_blz14-19.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 12

Route 5 – Haagse bos en duinen
Blz. 24 t/m 27: Deze route is nagelopen en de routebeschrijving daarmee geactualiseerd. Download hier de bijgewerkte, volledige routebeschrijving: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids01_ZuidHolland_blz24-27.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf V11.

Route 6 – De Groene Residentie
Blz. 28 t/m 33: De route is nagelopen en de routebeschrijving daarmee geactualiseerd. Download hier de bijgewerkte, volledige routebeschrijving: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids01_ZuidHolland_blz28-33.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 12.

Route 9 – Bomen van staal
Blz. 46 t/m 49: vanwege de aanleg van de Maasdeltatunnel en toeleidende wegen (de Blankenburgverbinding), moest de route wat aangepast worden. Download hier de bijgewerkte, volledige routebeschrijving:
http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids01_ZuidHolland_blz46-49.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie V5.

Route 10 – Oostvoornse natuur
Blz. 50 t/m 53: Deze route is nagelopen en de routebeschrijving daarmee geactualiseerd. Download hier de bijgewerkte, volledige routebeschrijving: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids01_ZuidHolland_blz50-53.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie V11.

Route 11 – Kop van Goeree
Blz. 56: halverwege tekstblok 2 moet er een provinciale weg overgestoken worden. Het verkeer daarop kan dermate druk zijn dat dat niet mogelijk is. Volg dan dit alternatief: op ventweg RA, na 500m LA, die weg onderdoor, daarna op fietspad LA, uitlopen (500m) en verder lezen vanaf  * in punt 2.
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 2018-V2.

Route 12 – Gorzen en Slikken
Blz. 58 t/m 61: Een aantal gekleurde wandelpaaltjes zijn verwijderd en/of vervangen door wat anders. Download hier de bijgewerkte, volledige routebeschrijving:
http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids01_ZuidHolland_blz58-61.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie V10.

Route 17 – Grashoppen
Blz. 78 t/m 81: De bus rijdt niet meer door Nieuwpoort, maar erlangs. Daardoor is het startpunt van deze route verplaatst  De routebeschrijving is aangepast, download hier de bijgewerkte, volledige routebeschrijving: http://www.nlwandel.nl/Bestanden/Gids01_ZuidHolland_blz78-81.pdf
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie V10.

Route 20 – Rivierenland
Blz. 91, halverwege tekstblok 1: vanaf dijkpaaltje 13 is het struindeel door de uiterwaarden door de gezamenlijke eigenaren middels hoge prikkeldraadhekken voor wandelaars hermetisch afgesloten. Volg vanaf daar het ‘hoogwateralternatief’ in tekstblok 1 een paar regels verderop. Rechts onderaan de dijk kun je flinke stukken grasweg volgen.
Vanwege de provinciale herindeling komt deze route vanaf versie 4 niet meer voor in deze gids: Lexmond ligt vanaf 1 januari 2019 in de provincie Utrecht.

Graag wijzigingen doorgeven!

Zie je in de tekst aanwijzingen die niet meer kloppen, doe wandelaars na jou dan een groot plezier door ze aan de routemaker te mailen: info@wandelbart.nl. Je kunt ook gebruikmaken van het formulier hiernaast.
De routebeschrijving wordt dan gelijk bijgewerkt waardoor wandelaars na jou weer met de meest recente routebeschrijving op pad gaan.
Bedankt!