Routewijzigingen Zuid-Holland

De wandelgidsen worden kort voor jouw aankoop voor jou gedrukt. Zo beschik je over de meest recente routebeschrijvingen.
Dat neemt niet weg dat er ondertussen alweer wat gewijzigd kan zijn. Dat zal vooral het geval kunnen zijn als je de routes geruime tijd na je aankoop gaat lopen. De volgende routewijzigingen zijn in de wandelgids Zuid-Holland inmiddels doorgevoerd:

Route 1 – Struinen door de duinen
Blz. 7, tekstblok 1, even voor het midden: kort na het infopaneel is de beschreven afrastering links langs een paadje weggehaald. Dus let goed op het vage graspad waarop je LA moet. Overstapje staat er nog wel, zal binnenkort ook worden weggehaald.
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 2018-V2.

Route 9 – Bomen van staal
Blz. 48, tekstblok 3, eerste regel: het fietspad aan de rechterkant van de Theemsweg is verplaatst naar de linkerkant.
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 2018-V2.

Route 10 – Oostvoornse natuur
Blz. 53, tekstblok 4: daar waar als aanwijzing wordt verwezen naar de rode paaltjes van een lokale wandelroute, deze staan er niet meer. Volg in plaats daarvan de wit-rood markeringen. Ook is er langs de hele route een enkele bank niet meer aanwezig. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, download hier de bijgewerkte routebeschrijving: www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/groene-wissel-oostvoorne/12698/
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 2018-V3.

Route 11 – Kop van Goeree
Blz. 56: halverwege tekstblok 2 moet er een provinciale weg overgestoken worden. Het verkeer daarop kan dermate druk zijn dat dat niet mogelijk is. Volg dan dit alternatief: op ventweg RA, na 500m LA, die weg onderdoor, daarna op fietspad LA, uitlopen (500m) en verder lezen vanaf  * in punt 2.
Deze wijziging is opgenomen vanaf versie 2018-V2.

Route 20 – Rivierenland
Blz. 91, halverwege tekstblok 1: vanaf dijkpaaltje 13 is het struindeel door de uiterwaarden door de gezamenlijke eigenaren middels hoge prikkeldraadhekken voor wandelaars hermetisch afgesloten. Volg vanaf daar het ‘hoogwateralternatief’ in tekstblok 1 een paar regels verderop. Rechts onderaan de dijk kun je flinke stukken grasweg volgen.
Vanwege de provinciale herindeling komt deze route vanaf versie 4 niet meer voor in deze gids: Lexmond ligt vanaf 1 januari 2019 in de provincie Utrecht.

Graag wijzigingen doorgeven!

Zie je in de tekst aanwijzingen die niet meer kloppen, doe wandelaars na jou dan een groot plezier door ze aan de routemaker te mailen: info@wandelbart.nl. Je kunt ook gebruikmaken van het formulier hiernaast.
De routebeschrijving wordt dan gelijk bijgewerkt waardoor wandelaars na jou weer met de meest recente routebeschrijving op pad gaan.
Bedankt!